L’intercanvi de cases, la nova manera de fer vacances que triomfa

Es popularitza aquesta forma de viatjar que ajuda l’economia local i evita la massificació 

L'intercanvi de cases ofereix una nova manera de viatjar més econòmica / À Punt NTC

L’intercanvi de cases amb desconeguts s’ha convertit en una manera de viatjar cada vegada més freqüent. Aquesta opció vacacional permet estalviar en el pressupost de les vacances i endinsar-se en la vida local, afavorir l’economia de proximitat i evitar la massificació que suposa el turisme tradicional.

Aquesta nova forma d’allotjar-se implica deixar la llar a canvi de passar uns dies en una altra casa, amb les facilitats que això comporta i l’oportunitat de gaudir com a autòctons qualsevol racó del món.

Pilar Manrique, portaveu d'HomeExchange, una de les plataformes més importants del sector, assegura que “podem arribar a estalviar-nos fins a un 30% del pressupost total del viatge”. 

Actualment, les noves formes d’intercanvi de cases funcionen principalment amb un sistema de puntuació, mitjançant el qual guanyem punts cada vegada que cedim la nostra casa i que podem fer servir per a anar a una altra. La qualitat de l’allotjament o la ubicació defineixen els punts necessaris per a cada pernoctació.

Amb aquest sistema es garanteix, en certa manera, el compromís dels hostes de respectar els espais que habiten i els objectes o dispositius que tenen a la seua disposició. Amb tot, les plataformes disposen de garanties en cas d’algun imprevist.

També et pot interessar

stats