El viatge cap a la immunitat d'Amparo

La valenciana, major de 40 anys i amb síndrome de Down, estava citada aquest dilluns per a rebre la primera dosi de Moderna; À Punt l'ha acompanyada en un dia tan especial

Amparo, en el moment de rebre la vacuna de Moderna / À Punt NTC

Hui ha sigut un dia especial per a Amparo. Aquesta valenciana era una de les persones citades aquest dilluns a l'Hospital General de València per a rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus i À Punt l'ha acompanyada en el moment de la punxada. La Conselleria de Sanitat l'ha inclosa en els col·lectius d'alt risc per ser major de 40 anys i tindre síndrome de Down, com també ho són els pacients en tractament amb quimioteràpia, trasplantats o amb diàlisi. 

El passaport a la immunitat d'Amparo ha arribat de la mà de Moderna. Acompanyada per la seua germana, s'ho ha pres amb tranquil·litat i assegura no estar nerviosa. La vacuna és fonamental tant per a ella com per a la resta de persones majors de 40 amb síndrome de Down, als qui l'estratègia d'immunització prioritza per tindre equivalència amb població d'edat més avançada. S'estima que una persona amb síndrome de Down de cinquanta anys s'assemblaria en termes mèdics davant la Covid-19 a una persona de 80-85 anys sense aquest trastorn genètic. 

En la porta del centre toca passar el registre d'admissió i un qüestionari per a confirmar que és apta per a la vacunació. Després, la punxada i, d'ací a 28 dies, la segona dosi. El premi d'Amparo hui, compartir un café amb la seua germana per a celebrar que la immunització, ja ha començat.

També et pot interessar

stats