Les veus expertes en immunologia desaconsellen més restriccions per Nadal: “Estem protegits”

Malgrat això, els assistents al Simposi Internacional d’Immunologia coincideixen que cal usar la mascareta en espais tancats i quan es presenten símptomes

Persones treballant amb mascareta
Persones que treballen amb mascareta / Arxiu

La població espanyola està prou protegida contra la covid i no és necessari prendre mesures addicionals de precaució contra el virus durant els pròxims dies nadalencs, a part de les ja habituals de recomanar la mascareta en espais poc ventilats i amb un nombre alt de persones. Així coincideixen les veus expertes que, entre aquest dijous i divendres participen a Alacant en l'II Simposi Internacional d'Immunologia i Salut A-WISH

El president de la Societat Espanyola d'Immunologia (SEI) i vicepresident del simposi, Marcos López Hoyos, ha explicat que últimament sembla que hi ha una mica més d'incidència del virus, però ha recalcat que aquesta situació "no és alarmant". Considera que els espanyols i les espanyoles estan protegides després de dos anys i mig immunitzant-se bé per la infecció, bé per les vacunes. La població general està ben protegida perquè la immensa majoria ha rebut tres dosis i ha patit una infecció, mentre que els pocs que no s'han vacunat també han hagut de passar pel virus de manera asimptomàtica, assenyala. D’aquesta manera, el nombre d'individus que encara no ha tingut contacte amb el virus s'acosta a zero, en opinió de la comunitat científica.

Per això, considera que no cal prendre noves mesures per a Nadal més enllà de la "cautela i el sentit comú", com per exemple utilitzar la mascareta en cas de símptomes gripals "per a protegir els altres".

Per la seua banda, el director del Grup d'Immunologia de l'Institut de Salut Carles III de Madrid i president del simposi, Jordi Cano, ha destacat que els nivells de protecció contra la covid són més alts del que es pensava. Però, malgrat això, ha advocat per normalitzar l'ús de la mascareta per a evitar riscos, ja que el seu ús "no té per què ser un estigma".

En la mateixa direcció ha llançat el seu missatge el catedràtic de la Universitat d'Alacant José Miguel Sempere, en dir que no passa res per posar-se la mascareta, sobretot en el transport públic i en establiments sanitaris, com ara les farmàcies, ja que "el virus no ha desaparegut per complet".

També et pot interessar

stats