Veus expertes afirmen que l'arribada del virus del Nil a la Comunitat Valenciana és “molt improbable”

La presència al territori del mosquit asiàtic capaç de transmetre el virus, que manté set persones a les UCI a Andalusia, és escassa.

Veus expertes afirmen que l'arribada del virus del Nil a la Comunitat Valenciana és “molt improbable”
Veus expertes afirmen que l'arribada del virus del Nil a la Comunitat Valenciana és “molt improbable”

El conseller de Salut andalús, Jesús Aguirre, ha informat aquest dijous de l'existència de 12 positius per virus del Nil, que es transmet per la picada de mosquits. La majoria dels 19 casos de meningoencefalitis que s'han donat a les localitats sevillanes de Coria i La Puebla del Río es vinculen amb aquest virus, que ja ha deixat un balanç de 17 persones ingressades, 7 d'elles a l'UCI.

L'investigador del Centre Biomèdic en Xarxa i especialista en el virus del Nil Jordi Figuerola recorda que tot i que el 80% dels casos són pacients asimptomàtics, només en un percentatge baix dels casos aquesta febre del Nil pot ser mortal.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, Santiago Mas Coma, expert de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en medicina tropical, afirma que l'afectació d'aquest mosquit és “molt improbable”. El principal motiu és que els cavalls, els principals transmissors, no es troben als voltants del potencial focus d'aquesta malaltia al territori valencià, l'Albufera de València.

La lluita contra els mosquits que han provocat casos de febre del Nil a Andalusia es realitzarà mitjançant un protocol que s'inicia aquest divendres, amb la participació dels ajuntaments, el CSIC i la Junta d'Andalusia. Es prioritzaran les actuacions en zones urbanes, seguides de les periurbanes i l'entorn rural.

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica s'indica que no hi ha transmissió de persona a persona i que aquesta transmissió és per picada, per la qual cosa les mesures de prevenció de la infecció en humans es basen a evitar les picades de mosquits.

També et pot interessar

stats