Els veïns de Natzaret Unit recolzen la ZAL per la creació d'ocupacions que suposa

L'associació també dona suport a les terminals de passatgers i creuers, perquè ofereixen oportunitats laborals als veïns també de la Punta, la Malva-rosa o Pinedo

Reunió dels representants de Nazaret Unit amb Aurelio Martínez
Reunió dels representants de Natzaret Unit amb Aurelio Martínez / Europa Press

L'Associació de Veïns Natzaret Unit ha mostrat el seu suport a projectes del port de la ciutat com la zona d'activitats logístiques (ZAL) i les terminals de passatgers i creuers i ha considerat que són "positius" per la creació d'ocupacions que suposaran per a aquest barri, una zona "amb necessitat d'oferir oportunitats laborals als seus veïns".

Igualment, ha assenyalat que aquestes actuacions "també donaran treball a altres zones com la Punta, Malva-rosa o Pinedo" i ha manifestat que s'han d'"aprofitar les possibilitats" que "dona el port".

Així ho ha indicat l'entitat, en un comunicat, després de reunir-se amb el president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, i el subdirector del port, Manuel Guerra, per a parlar de projectes com la ZAL, la nova terminal de passatgers i la nova terminal de contenidors.

Natzaret Unit ha asseverat que defensa "la creació de llocs de treball que generarà la ZAL" i ha comentat que per això ha demanat al port "que es realitze aquesta infraestructura en el menor temps possible perquè crearà 1.500 ocupacions pensades per a tota la gent de la zona marítima, un barri que necessita que es cree ocupació".

Pel que respecta a la terminal nova per a passatgers, el col·lectiu veïnal ha destacat que "serà una terminal amb electricitat per als vaixells, que podran connectar-se a la xarxa" i parar "els seus motors quan estiguen a València", de manera que "no gastaran gasoil ni tiraran fums".

"Volem que s'agilitzen les obres i que l'Ajuntament facilite les llicències per a l'accés d'entrada i eixida de les persones que vagen a la terminal de passatgers. La nova terminal de passatgers és una oportunitat perquè la gent de València puga eixir d'ací i no haja d'anar-se'n a altres llocs per a agafar un creuer", ha exposat l'associació.

Quant a la nova terminal de contenidors, Natzaret Unit ha considerat que es tracta d'"una reforma interior del port", atés que "el dic ja es va construir el 2012" i ha afirmat que "ara, faran una infraestructura a la zona interior del port, que generarà ocupació".

Així mateix, l'entitat de veïns ha agraït al port de València la promoció d'activitats esportives i culturals "en benefici" del barri de Natzaret i "dels veïns de la ciutat".

També et pot interessar

stats