El veïnat del Baix Segura rememora amb desassossec la DANA de fa dos anys

En la memòria dels habitants ha quedat una por, la que reflecteix l'angoixa que van passar en veure que l'aigua superava els 1,8 metres dins de sa casa

El veïnat del Baix Segura rememora la DANA dos anys després
Francesc Manel Antón
13 de setembre 2021 - 22:58

Al Baix Segura van tindre lloc alguns dels pitjors efectes de la DANA que ara fa dos anys va assolar la comarca. Unes pluges devastadores, les més catastròfiques en 140 anys, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que van fer que el veïnat ho donara tot per perdut.

Un episodi que els veïns i les veïnes encara guarden molt a dins, com també la por i l'angoixa que van passar en veure que l'aigua superava els 1,8 metres a les seues cases.

Una empremta que no sols ha quedat a les parets, sinó també en la memòria dels habitants del Baix Segura. I quan arriba setembre i el dia es presenta núvol i plujós, no poden evitar mirar al cel amb desassossec. Un temporal que no sols va afectar el Baix Segura, sinó que també es va fer sentir amb força en altres comarques, com la Vall d'Albaida.

Algunes persones ho donaren tot per perdut, però la solidaritat els va salvar. Ángela Navarro, administrativa en una fàbrica càrnia, ha explicat a À Punt que l'empresa va poder obrir gràcies a l'ajuda de treballadors, familiars i amics.

A la pedania d'Escorratel, a Oriola, es van viure moments de desesperació per la seguretat dels més vulnerables, com ha explicat Antonio Vilella, un veí d'Escorratel.

La por continua present al Baix Segura i, a pesar de les reparacions materials, la recuperació emocional els queda pendent.

També et pot interessar

stats