Veïnat de l’Alt Palància denuncia que un projecte fotovoltaic amenaça una olivera mil·lenària

La mobilització social en contra del projecte ha sigut immediata, ja que ho consideren una aberració mediambiental

L’olivera mil·lenària de La Morruda / À Punt NTC

A l'Alt Palància, una plataforma veïnal denuncia un projecte fotovoltaic que amenaça l'entorn de la serra Calderona, la fauna i la flora on es troba la coneguda com a olivera mil·lenària de La Morruda. Consideren que suposa un risc per a aquest arbre monumental i que és tot un emblema per a la comarca. 

La coordinadora d’ARBA Alto Palancia, Mònica Picot, explica que en un perímetre de 225 hectàrees instal·laran al voltant de 250.000 plaques solars. La mobilització social en contra del projecte ha sigut immediata, ja que ho consideren una aberració mediambiental. "Està en una zona de protecció del parc natural de la Calderona. És una zona protegida", afegeix Mònica. 

Fan una crida d'urgència al departament d'arbres monumentals de la Conselleria perquè duguen a terme les accions necessàries per a salvaguardar l'exemplar i el seu entorn. "Passarà a convertir-se en un entorn semblant a un polígon industrial", assegura el coordinador d’Esquerra Unida a l’Alt Palància, Jesús Monleón. 

A més, el macroprojecte també toca directament zones residencials. Unes 40 famílies estan en aquesta situació i denuncien la falta de suport de les institucions. L'Ajuntament ja ha confirmat que no hi presentarà cap al·legació perquè, diuen, l'empresa negocia ja directament amb els propietaris. En canvi, el moviment veïnal sí que farà un pas avant: presentar al·legacions. 

També et pot interessar

stats