El veïnat de l'Alt Millars comença a recuperar la normalitat després del foc

Les flames no han afectat els nuclis urbans, però en alguns pobles sí que tenen problemes amb el proveïment de l'aigua

El veïnat de l'Alt Millar torna a la normalitat. Foto portada: entrada al poble de Pavies

Els 200 veïns i veïnes que han tornat a passar la nit a Pavies, Vilanova de Viver, la Pobla d'Arenós, Figueres, i les pedanies Los Cantos i La Monzona s'han despertat aquest dijous amb els paisatges canviats pel pas del foc i en una barreja de sentiments entre l'alleujament i la tristor.

Dessiré Requeni, treballadora de farmàcia a Vilanova de Viver, ha assegurat sentir-se "sense paraules" davant el panorama que ha deixat l'incendi forestal. "Hi ha molta gent major ací i tinc la preocupació de saber com estaran i si els ha faltat alguna medicació" ha afegit. Manuel Gil, que també viu en aquest poble, ha descrit "la destrucció, amb tot cremat" que els ha causat "molta tristesa".

Al llarg d'aquest matí, encara hi havia alguns veïns que estaven arribant als municipis. Un d'ells és Antonio, de Los Calpes, que portava de nou el seu oncle, un home gran, a casa, després de huit dies dormint fora. "Encara no ha entrat al poble i ja té ganes de tornar-hi" ha assegurat.

El foc no ha afectat els nuclis urbans, però en alguns pobles sí que tenen problemes amb el proveïment de l'aigua, com ha explicat Lola Roger, de l'Ajuntament de La Pobla d'Arenós: "Han de saber que no podran beure aiga corrent durant molt de temps" ha advertit, i ha indicat que se'ls oferirà "aigua des del punt d'emergències".

De moment es mantenen els controls a les vies d'accés, per on només poden passar el veïnat empadronat i els treballadors essencials. Els pobles afectats han fet una crida de cara a la Setmana Santa. "Informem els qui no estiguen residint habitualment ací que tinguen clar que no és recomanable pujar al poble, ja que els serveis estan molt reduïts" ha explicat Roger.

Continuen desallotjats la Font de la Reina, Montanejos, Montant, Aranyel i Torralba, així com les pedanies de Los Calpes, La Alquería i La Artijuela.

També et pot interessar

stats