El veïnat de les Alcubles crea una plataforma de rebuig al macroprojecte d'una central fotovoltaica

La iniciativa pretén instal·lar mig milió de plaques solars que ocuparien una superfície de 900 camps de futbol

Panoràmica de les Alcubles, als Serrans / À Punt NTC

Indignació a les Alcubles pel macroprojecte d'una central fotovoltaica prop del municipi dels Serrans. L'anunci els ha arribat de sorpresa i pretén instal·lar mig milió de plaques solars que ocuparien 457 hectàrees, una superfície semblant a 900 camps de futbol. El veïnat ha creat una plataforma de rebuig i anuncia mobilitzacions.

D’aquesta manera, la plataforma Alcubles rural que pretén plantar cara a la macroestació. “No ens sembla coherent que per a protegir el medi ambient s’acabe amb ell. La proposta suposa talar 50.000 ametlers. És incoherent que per a generar energia neta t’hages de carregar l’hàbitat i l’economia”, assegura el portaveu de l’organització, Raúl Gálvez. 

L'Ajuntament va ser el primer sorprés. Es va adonar de la futura instal·lació fa pocs dies, quan es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). “Hi ha gent que potser està a favor o en contra. Nosaltres estem en contra perquè defensem la majoria i volem que siga el millor per al poble”, afirma l’alcalde de la localitat, José Luis Arce.

El termini d'al·legacions s'acaba el 4 de gener. Pocs dies queden per a intentar frenar la central d'energia solar en una localitat que entén els beneficis de l'energia neta des de fa segles però no a qualsevol preu.

També et pot interessar

stats