La Unió s’oposa a la macroplanta solar de la Plana Baixa per l'impacte en l’agricultura

Són 352 hectàrees de terreny fèrtil on els llauradors de la zona diuen que han fet inversions importants

Terreny on està projectada la planta fotovoltaica / À Punt NTC

La Unió Llauradora i Ramadera ha mostrat el rebuig a la gran planta fotovoltaica que es projecta a la Plana Baixa. Segons l'organització agrària, aquest projecte suposarà una gran pèrdua de superfície de gran capacitat agrològica.

Des de la Punta d’Orleyl s’albira perfectament tota la zona on es projecta la macroplanta fotovoltaica. Són 352 hectàrees entre la Vall d’Uixó, Xilxes i Moncofa de terreny fèrtil i productiu on els llauradors de la zona diuen que han fet inversions importants. “Hem invertit uns diners i ara esperàvem traure els beneficis”, assegura el llaurador Paco Aguilar. 

Els perjuís que ocasiona als llauradors i la gran pèrdua de superfície agrària són els arguments que esgrimeix l’organització per a oposar-se al projecte de la macroplanta, un projecte que considera una agressió al món rural. Un dels millors territoris per a cultivar qualsevol tipus de cultiu estarà soterrat en formigó”, lamenta el secretari comarcal de la Unió a la Plana Baixa, David Esteban. 

Apostar per models que respecten el territori és la posició del sindicat de llauradors, que es reunirà amb les parts afectades per a consensuar una posició comuna i que no descarta accions de protesta.

També et pot interessar

stats