"Si ve un estiu calorós com l'any passat, açò serà molt dur"

Ares del Maestrat ha decretat l'emergència hídrica i ja fa sis mesos que la població s'abasteix amb cisternes d'aigua

Crisi a Ares del Maestrat / À Punt NTC

Crisi hídrica a Ares del Maestrat (Alt Maestrat). L'Ajuntament del municipi ha decretat l'emergència davant de la falta d'aigua en un municipi que ja fa sis mesos que s'abasteix amb cisternes d'aigua. Una situació, diuen, insostenible, i més encara quan només queda un mes per a l'inici de l'estiu i la població es multiplica per cinc.

"No sé com ens n'abastirem. Amb camions cisterna, sí, però de quina forma, no", declara l'alcalde José Luis Marqués. Segons detalla, la piscina municipal està tancada, han tallat el subministrament de fonts i espera "no haver de tallar l'aigua" de l'aixeta.

La preocupació entre el veïnat és més que palpable. "Si ve un estiu calorós com l'any passat, no sé què passarà, perquè açò serà molt dur", manifesta Jean Marc Leroy, cuiner al poble.

També és una situació delicada per a la ramaderia, que ha de donar a beure els animals. "La meua filla té animals i els estem portant camions cisterna", explica Teresa García, veïna d'Ares del Maestrat. "Si al mes d'octubre haguérem sabut que açò seria fins al mes de maig, hauríem venut tots els animals", explica.

Actualment, hi ha tres zones a la Comunitat Valenciana en emergència hídrica: la de Sénia-Maestrat, Palància - les Valls i la Marina Alta. En alerta taronja d'escassesa estan les zones de Millars - Plana de Castelló i a la Marina Baixa.

També et pot interessar

stats