La variant òmicron i la vacuna als xiquets centren la Comissió de Salut Pública

Pfizer començarà a distribuir a la Unió Europea la vacuna per als menors de 5 i 11 anys en la segona quinzena de desembre, "d'acord amb la seua capacitat productiva"

Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Carolina Darias
Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Carolina Darias / Arxiu

La Comissió de Salut Pública analitzarà aquesta vesprada la situació epidemiològica després de la detecció del primer cas de la variant òmicron a Espanya i estudiarà la vacuna pediàtrica als xiquets de 5 i 11 anys, ja autoritzada per l'Agència Europea del Medicament.

Els directors general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i de les comunitats tenen en l'ordre del dia l'anàlisi de la situació nacional i internacional de la pandèmia, marcada per òmicron, de la qual el madrileny Hospital Gregorio Marañón va confirmar dilluns el primer positiu detectat a Espanya, mentre que Catalunya estudia dos possibles casos de viatgers.

La reunió coincideix amb l'aprovació, per part del Consell de Ministres, de restriccions als vols de diversos països africans, entre ells Sud-àfrica, que se sumen al degoteig de mesures que Espanya ha anat imposant als passatgers provinents del sud d'Àfrica.

Immunització als menors de 12 anys

Abans de la trobada de Salut Pública, al matí està previst que es reunisca la ponència de vacunes per a avançar en la seua proposta sobre la immunització als menors de 12 anys després de l'aval de l'EMA, que la setmana passada va concloure que els beneficis superen als riscos en aquest grup de població.

El conseller d'Educació, Universitats i Ciència i portaveu de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, espera que el procés es puga "iniciar per a mitjan desembre", però ha dit que "fa falta que arriben les vacunes perquè no són iguals que les que inoculen als adults".

Pfizer començarà a distribuir-les a la Unió Europea en la segona quinzena de desembre, "d'acord amb la seua capacitat productiva". La pauta serà igual que en els adults: dues dosis en la part superior del braç separades per un interval de tres setmanes.

No obstant això, la nova formulació per a xiquets, que rebran un terç de la dosi dels adults (10 mil·ligrams enfront de 30 mil·ligrams), no necessita dilució.

També et pot interessar

stats