La variant delta provoca ja el 96% dels contagis

L'alfa, del Regne Unit, queda desplaçada i representa poc més del 3% dels positius seqüenciats

Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori
Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori / Europa Press

La variant delta del coronavirus predomina de manera absoluta a la Comunitat Valenciana en la cinquena onada del coronavirus (quarta, per a la Conselleria de Sanitat), la qual afecta sobretot la població més jove. Entre el 12 i el 18 de juliol ja representava el 96,4% de les mostres seqüenciades als hospitals, percentatge que situa el territori valencià al capdavant de tot l'Estat pel que fa a l'afectació d'aquesta mutació del virus SARS-CoV-2 entre la població. 

Així consta en la nova actualització de la situació epidemiològica de les variants SARS-CoV-2 de major impacte i interés en salut pública a Espanya que elabora setmanalment el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat.

Tot i que a la Comunitat Valenciana la mostra estudiada és prou inferior que en altres autonomies, si es compara amb el volum poblacional (només 248 casos, tots procedents del mateix hospital), l'informe del Ministeri sí que dona una idea de la creixent presència de la variant Delta (B.1.617.2) en aquest territori, que des del balanç de l'anterior setmana s'ha incrementat en més de deu punts percentuals.

L'ascens fulgurant de delta, procedent de l'Índia, ha desplaçat a un segon pla molt discret totes les altres variants conegudes. L'Alfa, identificada per primera vegada al Regne Unit i que va arribar a estar darrere de quasi el 95% dels contagis valencians a mitjan abril, només ha suposat el 3,2% dels casos seqüenciats per mostreig aleatori entre el 12 i el 18 de juliol. 

Igualment, el percentatge de casos compatibles amb la variant beta (B.1.351, originària de Sud-àfrica) i la gamma (P.1, detectada al Brasil), només representa l'1,4%. 

També et pot interessar

stats