Vandalitzen el mural dedicat a la matemàtica Carmen Torras al barri de Benicalap

S'han llançat dues dotzenes d'ous sobre esta imatge que forma part del projecte "Dones de ciència"

WhatsApp Image 2024 06 15 at 11.54.12
El mural dedicat a la matemàtica Carmen Torras i instal·lat a l'IES Benicalap ha rebut un atac amb ous / UPV

El mural dedicat a la matemàtica Carmen Torras i instal·lat en l'IES Benicalap, a València, dins del projecte "Dones de ciència" de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Las Naves, ha sigut vandalitzat amb ous durant la matinada d'este dissabte.

Sobre la imatge s'han llançat dues dotzenes d'ous, segons ha assenyalat la Universitat, que a més, ha recordat que l'obra es va acabar esta mateixa setmana i estava prevista la inauguració per al mes de setembre amb l'inici del curs. L'obra és de l'artista urbana Irene Remón i representa "un esforç significatiu per a visibilitzar i celebrar el paper de les dones en la ciència", ha insistit la institució. En conéixer els fets, l'artista s'ha compromés a reparar els danys ocasionats.

El mural dedicat a la matemàtica Carmen Torras i instal·lat en l'IES Benicalap, ha sigut vandalitzat amb ous
El mural dedicat a la matemàtica Carmen Torras i instal·lat en l'IES Benicalap, ha sigut vandalitzat amb ous / UPV

Des de la UPV han expressat la seua "profunda consternació i rebuig" per l'acte vandàlic. "No és només un atac contra una obra d'art urbà, sinó també un atac contra els valors de respecte i reconeixement que promovem cap a la ciència i el paper rellevant de les nostres dones científiques", han matisat.

A més, han fet una crida a la ciutadania perquè es continue "promovent una cultura de respecte i admiració per les contribucions de les dones en tots els àmbits. El respecte per l'art i el respecte per la ciència així com la promoció dels seus valors que és la cerca incansable de la veritat i la prosperitat col·lectiva".

"Dones de ciència" és una iniciativa de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València, en el qual es conjuga ciència, gènere i art. Té col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecit) del Ministeri de Ciència i Innovació.

El projecte pretén visibilitzar i retre homenatge a dones referents en les seues respectives àrees i denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, tant en la construcció de vocacions científiques i investigadores com en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en estes àrees.

La majoria dels murals estan situats en centres educatius i, amb estos, "Dones de ciència" ofereix una ruta única al territori valencià, que visibilitza a dones pioneres que van trencar barreres i han sigut o són referents, sempre a través de la mirada de destacades artistes del camp de la pintura mural urbana.

La iniciativa ha rebut diferents reconeixements, entre ells, el premi al millor projecte singular dels Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació 2022, els guardons més prestigiosos d'Espanya en divulgació i cultura científica. A més, en 2019 va ser triat com a millor projecte de divulgació científica per la Xarxa Nacional d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i).

També et pot interessar

stats