La Vall d'Almonesir modifica la normativa urbanística local per a poder créixer

L'Ajuntament vol respondre a la demanda de descendents i interessats a comprar o construir una segona residència

La Vall d'Almonesir modifica la normativa urbanística local per a poder créixer / À Punt NTC

La Vall d'Almonesir s'ubica al peu d'una xicoteta serralada i està encaixada entre muntanyes. No pot créixer a la llarga i ho vol fer a l'ample. L'Ajuntament vol respondre a la demanda de descendents i altres interessats a comprar o construir una segona residència i per això ha decidit canviar la normativa urbanística. Al municipi quasi no es venen ni es lloguen cases.

L’alcalde, Antonio Cases, explica a À Punt Notícies que una de les solucions passa per plantejar dos nous carrers on poder construir. S'ubicaran a la zona baixa tocant el riu Chico, afluent del Palància, i a la zona alta de gran desnivell, on predomina la roca.

L'ajuntament d’aquest municipi de l'Alt Palància considera que la construcció de noves cases frenarà el despoblament. “Si els pobles de l’interior volen combatre el despoblament, han de mantindre els serveis i han de poder créixer”, ha manifestat Cases. 

El canvi de la normativa urbanística permetrà construir cases de dues plantes perquè s'hi puga establir nou veïnat per a tot l'any o per a passar-hi els caps de setmana i festius.

També et pot interessar

stats