La Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, en avís taronja per granís de fins a dos centímetres

Les tempestes i la pluja afectaran tota la franja interior al llarg de la vesprada. Dimarts, la inestabilitat s'estendrà al conjunt del territori

Un llamp que ha iluminat el cel al terme de Bocairent a primera hora d'aquest dilluns
Un llamp que ha il·luminat el cel al terme de Bocairent a primera hora d'aquest dilluns / Jumi Beneyto

Granís de fins a dos centímetres de diàmetre i fins a 40 litres en una hora. És la previsió meteorològica per a aquest dilluns de vesprada a la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, entre altres comarques interiors, on l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’avís taronja. De fet, en alguns municipis d’aquestes comarques ja s'han registrat les primeres tempestes acompanyades de graníssol aquest primer dilluns de maig..

Granís a la Serra Mariola este migdia
Granís a la Serra Mariola este migdia

Encara que l'interior sud de la província de València és el que té l'avís taronja, els núvols creixeran al llarg del dia en tot el territori. Les zones interiors es podran veure sorpreses per les tempestes.

De fet, els llauradors que han aconseguit salvar les collites de l’excés de pluja d’aquesta primavera i que tenen la fruita d’estiu quallant o agafant calibre, com és el cas dels cirerers o els albercoquers, temen que el granís puga arruïnar ara les collites que han sobreviscut a les humides jornades de març i abril.

Els ruixats d'aquesta vesprada, a més, poden anar amb acompanyament elèctric. Aemet ha decretat l’avís taronja en l’interior sud de la província de València per granís de fins a dos centímetres i per precipitacions de fins a 40 litres, però la resta de l'interior també està en avís groc perquè poden caure fins a vint litres en només una hora i també granís.

Panoràmica de la ciutat d'Alacant aquest dilluns de matí
Panoràmica de la ciutat d'Alacant aquest dilluns de matí / Adrián Escobar

La inestabilitat que viurà l’interior aquest dilluns es traslladarà dimarts a bona part del territori. De fet, hi haurà tempestes puntualment fortes al litoral i prelitoral valencià dimarts. A més, en la jornada de dimarts bufarà vent de gregal al litoral i empitjorarà la situació marítima.

Aquest oratge desagradable, que inquieta especialment el sector agrari, contrasta amb les altes temperatures i el cel ras que va lluir en bona part del camp de setmana i que en algunes platges va deixar estampes pràcticament estiuenques, amb nombroses persones sobre l’arena.  

També et pot interessar