Els veïns es preparen per a les primeres nevades a l'interior

Els bombers de les comarques del nord s'encarreguen ja de preparar la sal per a tirar-la a les carreteres 

Valencians i valencianes es preparen per a les primeres nevades / À Punt NTC

A primera hora d’aquest dilluns el mercuri ha baixat de manera generalitzada a les comarques de l'Alt Maestrat i els Ports. Davant de les possibles incidències i la imminent baixada de les temperatures toca preparar-se. 

A partir d'aquesta vesprada comencem a mirar el cel perquè en les pròximes hores podrien arribar les primeres nevades a l'interior nord i al Racó d'Ademús, i demà, a l'interior i a cotes de mil metres. 

Així, és moment ja de traure de l'armari l'abric i els guants a les comarques del nord. Al carrer temperatures que freguen els zero graus. Per això, a Ares del Maestrat és dia de preparacions perquè s’espera que la neu arribe de manera imminent. 

El veïnat té la llenya preparada o els depòsits de gasoil plens per a veure com neva ben calents. La pala al costat de la porta, per si s'ha d'eixir a fer camí. Els anys d'experiència serveixen al veïnat per a tindre-ho tot llest i esperar el fred o la neu al costat del foc.

Hui també és dia de molta faena al parc de bombers de Morella. Els efectius s'encarreguen de preparar la sal per a tirar-la a les carreteres i així evitar que els vehicles rellisquen en cas de gel i neu. De fet, l'alerta per nevades a l'interior de Castelló s'activa aquesta mitjanit. 

També et pot interessar

stats