Els valencians guanyen, de mitjana, un 22% més que les valencianes per fer les mateixes funcions

El Dia Internacional de la Igualtat Salarial reivindica la millora dels sectors més feminitzats.

El Dia Internacional de la Igualtat Salarial reivindica la millora dels sectors més feminitzats
El Dia Internacional de la Igualtat Salarial reivindica la millora dels sectors més feminitzats

Aquest divendres 18 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Igualtat Salarial, una jornada en què es reivindica l'erradicació de la bretxa salarial, és a dir, la diferència de salaris que hi ha entre homes i dones per fer un mateix treball.

En aquests moments, segons dades d'Intersindical Valenciana, els valencians guanyen, de mitjana, un 22% més que les valencianes; en concret són 5.300 euros més per fer les mateixes funcions. Així, les dones valencianes passen 82 dies treballant sense cobrar i, per tant, a partir del 12 d’octubre, treballen debades.

La responsable de l'Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana, Beatriu Cardona, ha recordat en Les notícies de la nit, de la ràdio d'À Punt, que la discriminació salarial està prohibida per llei en la majoria de països.

Aquesta diferència retributiva entre homes i dones és indirecta a causa d’uns convenis més febles, més taxes de parcialitat i menys reconeixement, i per tant, remuneració, en sectors més feminitzats. A més, Cardona ha remarcat que cal posar en valor les tasques de les cures a persones. Curiosament, segons diu, moltes d'estes faenes han sigut les que durant la pandèmia han sigut considerades essencials.

Així mateix, la bretxa salarial té una conseqüència present i futura de cara a la cotització a la Seguretat Social, ja que les dones cotitzen menys i, per tant, tenen menys drets i menys prestacions. Així, quan aplega l’edat de jubilació, la bretxa de gènere de les pensions puja fins el 37%.

També et pot interessar

stats