València tindrà un nou espai sanitari a Campanar

El projecte de l’arquitecte, Ignacio Carbonell, guanya el concurs per a reutilitzar l’antic Hospital La Fe

Presentació del projecte guanyador de l’Espai Sanitari Campanar - Ernest Lluch.
Presentació del projecte guanyador de l’Espai Sanitari Campanar - Ernest Lluch. / Luis Serrano

L’estudi de l’arquitecte, Ignacio Carbonell, ha guanyat el concurs d’idees per a edificar el que serà l’Espai Sanitari Campanar - Ernest Lluch, a la ciutat de València, i que constarà de cinc edificis nous destinats a hospital de crònics de llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada per a pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l’ampliació de l’aparcament soterrani. A l’exterior es projectarà un parc urbà que connectarà l’espai entre totes les àrees. 

L’estudi de Carbonell rep ara una dotació de 100.000 euros per a redactar el pla director d’infraestructures i el pla urbanístic dels nous serveis assistencials de l’antic hospital La Fe de Campanar, valorat en un total de 400.000 euros. Ara s’obri un termini de tres mesos des que es signe el contracte per a presentar el pla especial i a partir d’ací s’haurà d’aprovar per l’Ajuntament de València, per tal d’iniciar les licitacions, segons fonts de Conselleria de Sanitat. La primera fase serà la construcció de l’hospital de llarga estada. Abans s’haurà de procedir al desamiantat i l’enderroc dels edificis antics. 

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que els habitants de la zona de Campanar, tindran "els millors recursos assistencials" i ha destacat que fer un concurs d’idees ha permés potenciar la participació ciutadana i "cobrir les necessitats reals dels veïns d’aquesta part de València". 

Els criteris per a la selecció del guanyador s’han centrat en el valor conceptual arquitectònic de la proposta, les distribucions interiors de cadascun dels edificis i el fet que s’ajustaren a les necessitats que han de cobrir. També s’ha valorat l’eficiència energètica, la sostenibilitat, la integració de l’espai exterior al barri, entre d’altres aspectes. Com comenta l’arquitecte, Ignacio Carbonell, "el mateix espai públic enjardinat és un element més de la teràpia per als usuaris". 

A més d’aquestes infraestructures, el complex sanitari de Campanar comptarà amb el Centre de Salut Campanar, en procés administratiu, que tindrà servei d’atenció urgències 24 hores i el Centre d’Especialitats d’Alta Resolució que disposarà de TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria. 

La selecció del projecte guanyador s’ha fet en un concurs obert on s’han presentat 14 propostes. Els veïns del barri han pogut valorar-los un per un i triar el que finalment serà realitat.

També et pot interessar

stats