València tancarà 20 quilòmetres de platges per a evitar la celebració de la Nit de Sant Joan

Activarà també un dispositiu de 400 agents de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil

Imatge d'arxiu de la nit de Sant Joan en una platja de València
Imatge d'arxiu de la Nit de Sant Joan en una platja de València / À Punt NTC

La ciutat de València vol evitar, per segon any consecutiu, macrofestes i botellots a les platges de la ciutat durant la Nit de Sant Joan. Per això ha anunciat que tancarà 20 quilòmetres de platges i ha previst un dispositiu de 400 agents de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil, segons ha anunciat aquest dilluns el regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano. El regidor ha recordat que la Nit de Sant Joan no és una festa molt arrelada a la ciutat de València i ha animat a repensar aquesta celebració.

Cano ha detallat que el dispositiu policial s'activarà entre les 21 hores o les 22 hores i es mantindrà fins a les 5 o les 6 del matí, en funció de les zones. "L'estat d'alarma ha decaigut però hem d'estar en estat d'alerta", ha advertit el regidor, que ha recordat que aquest dilluns finalitza la restricció de la mobilitat nocturna, però que el virus "no ha passat" i que la incidència acumulada està en un lleu augment.

"No podem encoratjar ni permetre macrobotellons a la platja i tones de fem i que no passe res. No podem tindre aquest tipus de festa. Em sembla bé que hi haja diversió, però amb aquesta festa hem de pensar com l'hem de canviar perquè no es convertisca en un mer botellot a la platja amb fogueres", ha assenyalat. "La reconversió d'una festa és complicada, però això no significa que no es puga fer", ha conclòs.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja va anticipar el passat 2 de juny que enguany tampoc es podrien dur a terme les celebracions "típiques" a les platges, amb l'objectiu d'"evitar les aglomeracions" que solen registrar-se aquest dia, especialment als municipis costaners.

També et pot interessar

stats