Barceló avança que no hi haurà festes a les platges valencianes per Sant Joan

La Conselleria de Sanitat abordarà amb els ajuntaments quines mesures de control s'adoptaran en una nit sense celebracions "típiques"

Imatge d'arxiu de la nit de Sant Joan en una platja de València
Imatge d'arxiu de la nit de Sant Joan en una platja de València / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana viurà, per segon any consecutiu, una nit de Sant Joan marcada per la pandèmia de coronavirus. Preguntada pel cas, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha descartat que es puguen dur a terme les celebracions "típiques" a les platges, amb l'objectiu d'"evitar les aglomeracions" que solen registrar-se aquest dia, especialment als municipis costaners.

La conselleria té previst en els pròxims dies abordar amb els ajuntaments com serà el dispositiu de seguretat per a la nit més llarga de l'any, i quines mesures de control s'implantaran per tal d'evitar que la gent s’ajunte.

Barceló, que aquest dimecres ha presentat el Pla d'Infraestructures Sanitàries 2021-2023, ha recalcat que si per a evitar la propagació de la Covid-19 es demana actualment "control per a gaudir de les platges durant el dia, aquest mateix control no es pot saltar per a gaudir de la nit de Sant Joan".

La titular de Sanitat ha recordat que el seu departament manté reunions "periòdiques" amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a abordar l'evolució de la pandèmia. I ha recordat que, com a norma general, els festejos a la Comunitat Valenciana depenen sempre de la situació epidemiològica i de les mesures implantades en cada moment. Hui en dia, ha dit, no es permeten festes populars, ni tan sols cercaviles per a evitar la concentració de persones.

També et pot interessar

stats