València s'ompli de turistes la vespra del cap de setmana faller

Les reserves estan per damunt del 85% per al cap de setmana i en el 80% per als dies grans de les Falles, dilluns i dimarts

Arriben els últims turistes a València per al cap de setmana faller / À Punt NTC

El gros dels visitants de la ciutat de València per a gaudir de les festes de les Falles ha començat a arribar aquest divendres des de bon matí, siga en tren, cotxe o avió. Amb tanta gent, els propietaris d'hotels i restaurants estan encantats. Asseguren que estan complets i trobar una taula per a dinar o sopar aquests dies ja és missió impossible, com ha confirmat Javier Vallés, director de la cadena SH Hoteles. "Escoltar els petards fa que els nostres clients ja gaudisquen de les nostres festes majors", ha assegurat.

De fet, per als visitants que estan ja ací, trobar un lloc per a dinar o sopar sense reserva és complicat. Roberto Segrelles, cap de cuina del restaurant Hotel Inglés, ha explicat com "està tot reservat i amb llistes d'espera". "Està tot a rebentar, des que van començar les mascletaes, sense parar i de cara al cap de setmana encara es nota més", ha coincidit a dir Alberto Martínez, encarregat de la Taberna De Manuel.

Núria Montes, consellera de Turisme, s'ha congratulat que les xifres ja estan "molt per damunt del 85%" per al cap de setmana i en el 80% per als dies grans de les Falles, dilluns i dimarts, que segurament s'incrementen encara més amb les reserves d'última hora. "Molts hotels penjaran el cartell de complet", ha afirmat.

Renfe ha oferit fins a 24.000 places addicionals en servei de Rodalia i el metro de la ciutat manté el servei ininterromput els pròxims dies. A més, per seguretat, des d'aquest divendres està prohibit pujar patinets i bicicletes als vagons del metro.  

Un èxit que suposa un repte, segons ha reconegut l'alcaldessa de la ciutat, María José Català: "La ciutat està fent un esforç i demanem que ens corresponguen amb amabilitat i civisme tots aquells que ens visiten", ha dit.

L'Ajuntament ha calculat l'impacte econòmic a la capital valenciana en 850 milions d'euros i planteja fer una reflexió després de falles per fer front a la dimensió de la festa.

També et pot interessar

stats