La DGT preveu vora 630.000 desplaçaments a les carreteres valencianes fins al 19 de març

La Comunitat Valenciana és el principal destinatari del trànsit turístic que procedeix de Madrid i províncies limítrofes del centre de la Península

Imatge d'arxiu del trànsit en l'eixida de Madrid
Imatge d'arxiu del trànsit en l'eixida de Madrid / Gustavo Valiente / Europa Press

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa l'operació especial amb motiu del pont de Sant Josep, que a la Comunitat Valenciana preveu 627.723 desplaçaments amb motiu de les Falles (l'11% de tot el moviment a nivell nacional). El dispositiu es desenvoluparà des de les 15:00 hores d'aquest divendres fins a les 24:00 hores del dimarts 19 de març.

Aquests dies festius propiciaran un "important" moviment de vehicles per la xarxa viària espanyola, la circulació de la qual s'incrementarà amb desplaçaments de llarg i curt recorregut. Davant d'aquesta previsió, s'estableixen mesures especials de regulació i d'ordenació del trànsit, segons ha informat la delegació del govern en un comunicat.

De fet, a nivell nacional s'esperen un total de 5.640.000 desplaçaments de llarg recorregut, on la Comunitat Valenciana és el principal destinatari del trànsit turístic que procedeix de Madrid i províncies limítrofes del centre de la Península.

Les destinacions principals d'aquests desplaçaments seran zones turístiques de muntanya per a la pràctica d'esports d'hivern, poblacions amb celebracions festives, especialment la Comunitat Valenciana, zones turístiques de costa i segones residències.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha fet una crida als conductors perquè "extremen les precaucions" i "respecten la normativa de circulació", al mateix temps que ha subratllat "la importància de respectar les limitacions de seguretat, la no utilització de telefonia mòbil mentre es condueix i l'obligatorietat de l'ús del cinturó i dels sistemes de retenció infantil".

En aquesta línia, Bernabé ha apuntat que es reforçaran els controls per al "compliment de la prohibició del consum de drogues i alcohol al volant". Les carreteres i trams on s'espera "més conflictivitat" són l'A-70, l'AP-7, l'A-3 i l'A-7, entre altres.

També et pot interessar

stats