València és Refugi denuncia el trasllat de migrants sense consentiment

L’ONG donarà refugi a cinc dels deu migrants que van arribar en autobús a València dissabte passat procedents d’Andalusia.

Els migrants en el pis d'acollida
Els migrants en el pis d'acollida

Deu migrants van arribar dissabte passat a València des d’Andalusia en autobús. L’ONG València és Refugi, que ha oferit refugi a cinc d’ells, ha denunciat que no han rebut cap avís oficial de les autoritats sobre el trasllat.

La regidora de Cooperació i Participació de València, Neus Fàbregas, ha lamentat que el Ministeri no haja comunicat a l’Ajuntament l’arribada dels migrants, quants n’eren ni el seu perfil: “ens n’hem assabentat gràcies a les entitats socials que participen en el consell de migració” i demana al Ministeri coordinació i recursos, del tot insuficients, encara que el 2015 es va ampliar en un centenar les places d'acollida dins del projecte per a convertir València en ciutat refugi.

Entre els nouvinguts es troben Karim i Omar, que van arribar a la península des de Mali i del Senegal. Després de recórrer més de 4.000 quilòmetres i embarcar en una pastera per a trobar una vida digna, els van pujar en un autobús a Motril (Granada), sense diners, roba ni informació. De fet, no van saber cap a on els portaven fins que van xafar, a les quatre del matí, València. 

Va ser un altre migrant qui els van parlar de València és Refugi. L'ONG els va assistir, els va informar dels recursos que tenien a l’abast i els va oferir roba, menjar i un allotjament provisional on podien dormir, dutxar-se i sentir-se acollits després de l'experiència traumàtica tant al mar com a l’arribada a Espanya. 

València és Refugi facilita als migrants orientació de tot tipus sobre com moure's per un país que xafen per primera vegada. Una tasca voluntària que dona empara a una trentena de migrants cada setmana i que reclama una acollida integral per tal d'ajudar els migrants a ser tan independents com puguen en la vida que ara enceten. 

També et pot interessar

stats