València recupera la Processó Cívica del Nou d’Octubre

Aarón Cano assegura que el poble valencià tornarà a viure una de les seues “senyes d’identitat més importants”

Aquest serà el recorregut de la tradicional processó cívica a València, encapçalada per la reial senyera
Imatge d'arxiu de la tradicional Processó Cívica a València, encapçalada per la Reial Senyera / À Punt NTC

València recupera enguany la tradicional Processó Cívica que commemora l'entrada del rei Jaume I a la ciutat. El regidor de Protecció Ciutadana en l’Ajuntament de València, Aarón Cano, ha anunciat a través de les xarxes socials que el poble valencià tornarà a viure una de les seues “senyes d’identitat més importants”, la Processó Cívica. 

La crisi sanitària per la pandèmia de Covid-19 va obligar l’any passat a modificar i cancel·lar gran part dels actes tradicionals de la festivitat valenciana. L'acte d'homenatge a la Senyera va tindre lloc al consistori, amb un format reduït, però la Processó Cívica i la mascletà no van poder celebrar-se. 

Cano ha assegurat que, gràcies a la bona evolució dels indicadors epidemiològics de les últimes setmanes, els valencians i valencianes podran fer aquest recorregut tradicional. “Estem fent un esforç molt important per a contindre la pandèmia, la gent ha de veure que estem aconseguint els fruits”, ha manifestat.

Així, ha explicat que s’ha modificat el calendari de les obres del carrer de la Pau perquè es puga fer la l'acte, que tradicionalment comença a la plaça de l’Ajuntament i acaba al Parterre, on es troba l’estàtua de Jaume I. 

Cano ha incidit que el consistori treballarà per a garantir la seguretat de tots els assistents a la Processó Cívica, adaptada a la normativa per l’evolució de la pandèmia. 

També et pot interessar

stats