València, primera ciutat espanyola que reciclarà càpsules de café i envasos d’alumini

Es calcula que es podran recuperar entre 500 i 1.000 tones a l’any d’alumini lleuger.

Un dels contenidors grocs on podran depositar-se els envasos d'alumini
Un dels contenidors grocs on podran depositar-se els envasos d'alumini / Ajuntament de València

València serà la primera ciutat espanyola on es podran reciclar les restes de productes d’alumini, que es troben a les càpsules de café o a les bosses d’aperitius. Aquests productes es podran depositar als contenidors grocs des de dimecres.

Tan sols a la ciutat de València es calcula que hi ha entre 500 i 1.000 tones a l'any d'alumini lleuger potencialment reciclable, que gràcies a aquest nou sistema podran ser reintroduïdes.

El regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat aquest dimecres la campanya “A València si és lluent va al groc”, que busca que elements d’alumini –com càpsules de café, bosses d'aperitius, paper d'alumini, ciris menuts, tapes d'obertura fàcil, tubs de pasta de dents, pots d'alumini, bosses de café, tapes de iogurt o fil d’aram i tapes d'alumini de cava i vi, entre altres– es llancen als més de 2.500 contenidors grocs de la ciutat perquè es reutilitzen, ja que "són eternament reciclables".

L'Ajuntament, la Generalitat i Nespresso impulsen aquest projecte pilot, que preveu la recollida, classificació i reciclatge de l'alumini i l’acer lleuger. S’ha creat Coaali (coalició pel reciclatge de l'alumini i l’acer lleuger) i, a més, es durà a terme una campanya d'informació i conscienciació, que sufragarà Nespresso.

La campanya de conscienciació i divulgació ciutadana s'iniciarà divendres. Es contractarà un equip d'educació ambiental que visitarà diverses zones de la ciutat, com a platges i piscines, per a donar a conéixer al veïnat que pot depositar aquests productes al contenidor groc.

Campillo ha manifestat que, encara que "molts veïns i veïnes ja llançaven al contenidor groc molts d'aquests productes per lògica", el problema era que aquests residus no es captaven en el procés de separació perquè tenen una composició que la planta no era capaç de separar.

Ara s'ha adaptat el contenidor groc perquè aquests residus s’hi puguen depositar i a la planta se podran separar adequadament perquè es recuperen i s’introduïsquen en el sistema.

També et pot interessar

stats