València pinta 145 bancs amb els colors de les diferents banderes LGTBI

La iniciativa pretén visibilitzar les reivindicacions del col·lectiu en el mes de l’Orgull

Banc pintat amb els colors de la bandera LGTBI, durant una campanya de l'Orgull
Banc pintat amb els colors de la bandera LGTBI, durant una campanya de l'Orgull

L'Ajuntament de València està pintant 145 bancs nous amb els colors dels emblemes LGTBI, trans, bisexual i lèsbic amb la finalitat de visibilitzar les reivindicacions dels diferents col·lectius durant el mes de l'Orgull.

El nou mobiliari urbà es distribuirà en diversos punts dels barris i pobles de València, com ara la Punta, Carpesa, Pinedo, Montolivet o la Fontsanta. 45 dels nous bancs lluiran els colors de l’arc de Sant Martí, 40 els de la bandera lèsbica, 35 els de la trans i 25 els de la bisexual.

La regidoria d'Igualtat, encapçalada per Lucía Beamud, ha coordinat aquesta iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de tretze alcaldies dels pobles de València, una dotzena d’associacions veïnals i catorze entitats, entre les quals hi ha Lambda, Samarucs, Ajuda al Refugiat o el Comité Antisida.

Beamud ha destacat que des del govern municipal es "vol impulsar una ciutat diversa, oberta i que lluite contra les discriminacions i els discursos d’odi" i ha afegit que "aquesta campanya és una forma més d’impuls perquè València siga un referent en la celebració de l'Orgull".

En aquesta tasca, Igualtat ha comptat amb la participació de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars, a través de la qual també s’han repintat altres 40 bancs.

Segons Sergi Campillo, vicealcalde i responsable d’aquest organisme, "València és un referent en les polítiques que lluiten contra la discriminació, una ciutat diversa oberta al món, com demostra el fet que acollirem els Gay Games el 2026".

També et pot interessar

stats