València obrirà les escoles municipals els dissabtes al matí, per Pasqua i a l'estiu

La primera que obrirà serà l'escola municipal de Benimaclet. L'objectiu, segons Catalá, és que el barri "puga tindre més dotacions educatives i esportives"

Catalá visita a l'escola municipal de Benimaclet
Catalá visita l'escola municipal de Benimaclet / José Jordán

L'Ajuntament de València té previst obrir les escoles municipals els dissabtes al matí, en les vacances de Pasqua i a l'estiu, amb caràcter gratuït, segons ha anunciat l'alcaldessa, María José Catalá, en la visita que ha fet a l'escola municipal de Benimaclet amb motiu de l'inici del curs escolar.

Catalá ha explicat que la iniciativa primer es durà a terme en aquest barri. L'obertura de l'escola municipal els dissabtes pretén que el barri de Benimaclet "puga tindre més dotacions educatives i esportives".

En aquest centre educatiu s'instal·larà una pèrgola amb plaques fotovoltaiques i augmentaran la inversió perquè el wifi siga més potent. Segons l'alcaldessa, les escoles municipals "són llocs òptims i recomanables per a provar i poder innovar".

"Pensem que és bona manera de dotar els barris amb zones comunes i crear comunitat educativa, que el barri s'implique en l'escola i que l'escola tinga també aquesta generositat amb el barri", ha afegit.

Igualment, ha afirmat que l'Ajuntament "incorporarà progressivament la gratuïtat de les escoles per Pasqua i a l'estiu amb les escoletes de Pasqua i d'Estiu.

És una bona manera de començar a apostar per la conciliació que tan costosa és per a les mares i pares amb xiquets xicotets", ha afirmat, i ha insistit que l'Ajuntament n'assumirà el cost.

Catalá ha destacat que treballen al costat de la Conselleria d'Educació per a realitzar una convocatòria conjunta de totes les ajudes escolars, inclosa l'última sobre material escolar.

Ha destacat que tenen "una aposta molt clara per l'educació dels xiquets, en la qual València vol ser pionera, i per les escoles municipals".

També et pot interessar

stats