València nomena Joan Francesc Mira fill predilecte i Carmen Miquel i Diego filla adoptiva amb els vots en contra de l’oposició

El PP ha justificat el vot en contra en el fet que els nomenats “anteposen la cultura catalana a la valenciana”

Aquest dissabte es constitueixen 539 ajuntaments valencians
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

L’Ajuntament de València ha atorgat la distinció com a fill predilecte de la ciutat a Joan Francesc Mira i com a filla adoptiva de la ciutat a Carme Miquel i Diego, amb els vots contraris dels grups PP, Vox i Ciutadans.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, havia proposat l’escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira com fill predilecte de la ciutat per la seua trajectòria intel·lectual, acadèmica i literària. Entre els motius esgrimits pel consistori, es tingué en compte que “ha sigut premiat amb els més elevats reconeixements, com ara la Medalla de la Universitat de València, el premi d'Honor de les Lletres Catalanes (en dos anys diferents) o la Creu de Sant Jordi”.

A més, Tello va destacar la important tasca en la difusió i ensenyament del valencià que va fer Carme Miquel i Diego, amb una abundant i notable producció literària. Nascuda a la Nucia, va morir a València, raó per la qual la regidoria suggerí el seu nom com a filla adoptiva de la ciutat.

"No podem tolerar que es done normalitat a València a una trajectòria que anteposa la cultura catalana a la valenciana i molt tendent a apostar pels Països Catalans", ha argumentat la portaveu del PP, que ha exposat que "per aquests mateixos motius tampoc" ha donat suport la seua formació "a Carme Miquel, qui va ser presidenta d'Escola Valenciana".

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Fernando Giner, ha assenyalat que aquesta formació no podia "votar a favor" de les propostes "absolutament partidistes que ha presentat l'equip de govern". 

D'altra banda, s’ha atorgat la Medalla d’Or de la ciutat a l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral (Avapace), l'entitat Mamàs en Acció i l'associació Proted (Pro Tercera Edat). Aquestes medalles s'han aprovat per unanimitat, amb el suport de l'oposició i el de les dues formacions que integren el govern municipal: Compromís i PSPV.

Ramón Almazán, antic intendent del Palau de la Música de València, també ha rebut el reconeixement de fill predilecte amb l'abstenció de Compromís; i la coreògrafa Rosángeles Valls el de filla predilecta, amb l'abstenció de Vox. L'oposició ha rebutjat també l'aprovació inicial del nou Reglament d'Honors i Distincions del consistori valencià.

També et pot interessar

stats