València frega els 40 °C en un cap de setmana de calor extrema

Hi ha hagut xicotets incendis de matolls a Paterna, la Pobla del Duc, Castelló, Sagunt, Bétera, Guadasséquies, Riba-roja de Túria, Algemesí i Alfara del Patriarca

Un termómetre de carrer marca 46º aques diumenge a València
Un termòmetre de carrer marca 46 ºC aquest diumenge a València / Europa Press

Jornada de calor intensa i vent de ponent a la Comunitat Valenciana. Fins ara les temperatures més altes s'han donat a l'Albufera de València i a Palma de Gandia, on han arribat als 41 graus. Sumacàrcer, Alzira, Xàtiva, Almàssera i la Pobla Llarga també han arribat als 40. Al centre de la ciutat de València han assolit una màxima de 39 graus, la temperatura més alta registrada a la capital en quasi dos anys, en concret des del 9 d'agost de 2019.

Temperatures màximes, diumenge 4 de juliol
Temperatures màximes, diumenge 4 de juliol / À Punt NTC

Aquest dilluns les temperatures baixaran al litoral i prelitoral, però remuntaran a l'interior i, de cara a la jornada de dimarts, torna el ponent i els 40 graus. A partir de dimecres podrem donar per acabat aquest episodi d'altes temperatures.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions de l'empresa especialitzada en meteorologia i canvi climàtic Meteoclim, havia activat per a aquest dissabte i diumenge l'alerta sanitària nivell taronja per temperatures que podrien superar els 39 graus a la Comunitat Valenciana.

La brisa alleuja les temperatures

No obstant això, una vegada entrada la vesprada, en zones del litoral de la província de València ha començat a bufar brisa, una circumstància que ha alleujat lleugerament les temperatures. En la resta de la Comunitat Valenciana ha continuat bufant el vent càlid i sec de ponent.

Durant la vesprada, el vent fresc marítim ha anat ventilant les poblacions del litoral de la província de València, un fenomen que ha tardat més a arribar a les localitats del prelitoral més allunyades de la costa.

Incidències

Segons ha informat el Consorci de Bombers s'han declarat xicotets incendis de matolls a Paterna, la Pobla del Duc, Castelló, Sagunt, Bétera, Guadasséquies, Riba-roja de Túria, Algemesí i Alfara del Patriarca, tots sense gravetat.

Efectius de bombers han sufocat també un incendi forestal a la platja de Pinedo en el qual s'han mobilitzat quatre dotacions del Consorci.

També et pot interessar

stats