València, finalista dels premis Capital Europea de la Innovació

La ciutat, una mancomunitat francesa i una urbs finlandesa es disputen el guardó, que es desvelarà el 7 de desembre

La ciutat de València opta a la distinció pels procediments innovadors
La ciutat de València opta a la distinció pels procediments innovadors / À Punt NTC

Només unes hores després de ser escollida com a Capital Verda Europea, València ha sigut seleccionada com a finalista en els Premis Capital Europea de la Innovació 2022. La ciutat està nominada junt amb la mancomunitat Aís-Marsella-Provença Métropole, de França, i la ciutat d'Espoo (Finlàndia), segons ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó. El 7 de desembre se sabrà quina de les tres és la seleccionada.

El jurat del premi, que reconeix les ciutats que promouen un ecosistema local d'innovació, ha seleccionat dotze semifinalistes, tres finalistes per a la categoria de Capital Europea de la Innovació i altres tres per a Ciutat Europea Innovadora, a la qual opten Aveiro (Portugal), Haarlem (els Països Baixos) i Magúncia (Alemanya).

"Construïm una ciutat moderna, de valors i a l'avantguarda d'Europa", assenyalava l’alcalde en les xarxes socials poques hores després de l’eufòria viscuda a Grenoble en saber que la capital del Túria ostentarà la capitalitat verda europea.

L'equip promotor de la capitalitat de la innovació va defendre, de manera virtual, aquest dimecres la candidatura valenciana, enfront de les altres cinc aspirants: Madrid, Varsòvia (Polònia), Aís-Marsella (França), Basaksehir (Turquia) i Espoo (Finlàndia).

La distinció de capital europea de la Innovació té com a objectiu donar suport a les bones pràctiques en innovació implementades per les ciutats europees en matèria de governança, experimentació, impuls de la innovació i tecnologia.

La ciutat guanyadora rebrà un premi d'un milió d'euros destinat a reconéixer les pràctiques innovadores de la ciutat, elevar el seu nivell internacional i millorar la seua capacitat com una urbs model en innovació. Les ciutats classificades en segon i tercer lloc rebran 100.000 euros cadascuna.

També et pot interessar

stats