València Digital Summit 2022 situarà la ciutat com la capital mundial de la innovació tecnològica

Segons dades de l'Observatori Startup, el nombre d’empreses ha augmentat un 12% en menys d’un any a la Comunitat Valenciana

Roda de premsa de presentació de València Digital Summit
Roda de premsa de presentació de València Digital Summit / València Digital Summit

València Digital Summit situarà la ciutat com la capital mundial de la innovació tecnològica. Així ho ha anunciat Juan Luis Hortelano, president de Startup València, durant la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment tecnològic internacional, que se celebrarà del 24 al 26 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En la presentació també han participat el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; el regidor d'Emprenedoria i Desenvolupament Econòmic, Borja Sanjuán, i el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset. A més, ha comptat amb la presència de Teresa Garcia, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, i del director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres.

Durant la seua intervenció, el president de Startup València, organització sense ànim de lucre que organitza des del 2018 l’esdeveniment, ha destacat la importància d'aquesta cita per a consolidar la posició de València com a tercer ecosistema d'Espanya i situar la regió en el mapa de l'emprenedoria i la innovació. “Des de la seua primera edició, València Digital Summit s'ha fet lloc en l'agenda internacional i ja és un punt de trobada anual imprescindible per a emprenedors, empreses emergents, inversors, corporacions i institucions”, ha assenyalat.

En aquest sentit, és ressenyable el pes de l'ecosistema emprenedor per a l'economia valenciana. Segons les dades de l'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana, la quantitat d'empreses emergents ha augmentat un 12%, respecte a novembre de 2021, i ha aconseguit una xifra de 1.133 empreses a la Comunitat Valenciana. 

Els sectors en els quals més creix aquest són recursos humans, continguts i sportstech. Quant a tecnologia, més del 50% de les empreses desenvolupen solucions basades en intel·ligència artificial, big data, internet de les coses i computació en el núvol. Nanotecnologia i cadena de blocs són les tecnologies que més han crescut, un 20% respecte a 2021.

Per la seua banda, el conseller d'Economia Sostenible ha explicat que en la Comunitat Valenciana no només es busca una emprenedoria basada en la innovació, sinó també “que siga sostenible, de triple impacte, que transcendisca el benefici econòmic i que també genere beneficis positius sobre la societat i el medi ambient”. 

Climent ha manifestat que s’han de generar les condicions adequades perquè les persones emprenedores tinguen l'oportunitat d'emprendre, des de la fase d'ideació fins a la de finançament i consolidació”. Per a això, “també és clau que els diferents agents i entitats que componen l'ecosistema emprenedor, com a institucions, administracions, universitats i organitzacions empresarials estiguen compromesos i col·laboren en la mateixa direcció”.

També et pot interessar

stats