València capital del comerç just

Més de dos milions de persones de països pobres de Sud-america, Àfrica i Àsia treballen directament en el comerç just

Paradeta de comerç just a la plaça de l'Ajuntament de València
Paradeta de comerç just a la plaça de l'Ajuntament de València / Raúl Vidal

València acull l'acte final de les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just a la Comunitat Valenciana. A la plaça de l'Ajuntament nombroses firmes valencianes i nacionals que treballen en el sector, ofereixen productes alimentaris de xocolate, dolços i café amb el segell que certifica que en la seua elaboració s'acompleixen els drets laborals i el dret a la infancia.

Les dades del comerç just

A través d'este comerç es vénen a Espanya productes de 242 organitzacions , la majoria cooperatives i associacions, de més de 40 països de tot el món. Destaquen el cacau de la República Dominicana i Costa de Marfil, el café del Perú, Uganda, Etiòpia i Tanzània, el sucre de Filipines i el tèxtil de l'Índia. A Espanya, este tipus de consum va registrar una facturació de 40,05 milions d'euros l'any2016, això representa un increment del 15% respecte a l'any anterior. Més de 2.600 persones son voluntàries en les organitzacions del comerç just a tot Espanya.

Quin impacte té comprar productes de comerç just?

Optar pel comerç just és contribuir de forma efectiva a la cooperació per al desenvolupament. S'assegura que pobles i comunitats de països empobrits tinguen l'oportunitat de viure amb dignitat a través del seu treball. Com a exemple, la coordindora valenciana ONGD ha tret el seus comptes. Assegura que si cada valencià consumira només un paquet de café mensual, cada any es contribuiria a que 60.000 productors visqueren amb dignitat.

Més tallers lúdics i música

Al llarg de la jornada es realitzen tallers, jocs cooperatius, i dansa en família. També a la vesprada hi ha actuacions del mag Darío Piera, el circ de Spinish i la batucada de Borumbaia.

També et pot interessar

stats