Un maig de rècord a València en només tres dies: supera el màxim històric del 1871

Els més de 200 litres que van caure a la ciutat en només una jornada superen els 92,7 litres que van caure en un mateix dia de fa segle i mig

Un ciclista reta la forta pluja que va caure a València aquest dimarts i que va marca una fita als registres històrics
Un ciclista repta la forta pluja que va caure a València aquest dimarts i que va marca una fita als registres històrics / Rober Solsona (Europa Press)

La intensa tromba d’aigua que ha caigut aquest dimarts de vesprada a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana ha sigut històrica no sols per com ha canviat el paisatge urbà en sols unes hores i les mesures que ha obligat a adoptar en poc de temps, sinó també pel registre històric que ha deixat. Ha sigut el dia d'un mes de maig de més precipitacions a la ciutat des de fa segle i mig, concretament des del 1871.

Així ho ha assenyalat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, després que han caigut a la ciutat més de 200 litres per metre quadrat en una única jornada, concretament des que es va alçar el dia fins a les 22:40 hores, segons puntualitzen des d’aquest organisme encarregat de les previsions meteorològiques.

El registre més aproximat que conserven els arxius d’aquesta entitat és de 92,7 litres, que van caure el 25 de maig de 1871. Quan a penes han passat alguns dies de maig, Aemet ja ha afirmat que el d’enguany ja s’ha convertit en el maig més plujós de la història de València des que hi ha registres. 

També et pot interessar

stats