València aprova noves mesures per a reduir les molèsties al veïnat del barri de Russafa

L’objectiu és minimitzar les incomoditats acústiques mentre s’avalua si procedeix declarar-lo ZAS

Terrasses plenes al barri de Russafa
Terrasses plenes al barri de Russafa / À Punt NTC

Menys trànsit i més inspeccions al barri de Russafa de València per a reduir les molèsties al veïnat. Així és resum el nou paquet de mesures que la junta de govern de l'Ajuntament ha aprovat este divendres. L’objectiu és “minimitzar les possibles molèsties acústiques” que pogueren produir-se durant el procés d’avaluació per a saber si és procedent declarar el barri zona acústicament saturada (ZAS), segons ha informat el consistori en un comunicat. 

L’Ajuntament ha fet un estudi sonomètric previ i actualment els serveis municipals estan en fase de revisió dels resultats que s'han obtingut. Així, l'informe tècnic municipal i les mesures preventives que es posaran en pràctica determinaran si escau declarar ZAS el barri.

Carlos Mudina, regidor de Millora Climàtica i Acústica, ha explicat en declaracions a À Punt que l'executiu local ha aprovat este nou paquet de mesures per a avançar-se als resultats de l'estudi, i "anar de bracet amb el veïnat" del barri. "L’Ajuntament ha d’assegurar el benestar dels veïns" —afirma— i recorda que este benestar s’ha de compatibilitzar amb les activitats que tenen llicència i estan atorgades pel consistori. 

Les mesures preventives preveuen tallar el trànsit durant els períodes en què els nivells sonors superen els objectius de qualitat, intensificar la vigilància per agents de l'autoritat i controlar el compliment dels limitadors de potència acústica en locals amb ambientació sonora.

També inclouen adoptar mesures de conscienciació a través de la difusió de cartells i tríptics a la zona, augmentar les inspeccions i controlar el consum de begudes a la via pública fora del local, reforçar els serveis de neteja a la via pública i controlar el depòsit de residus de vidre en els contenidors durant el dia i no en horari nocturn.

Així mateix, prohibir de les 10:00 a les 8:00 hores expedir begudes i aliments a l'exterior dels establiments, a través de finestra o barra disposada a este efecte i que donen a la via pública, i limitar l'ús de màquines expenedores a la via pública són unes altres de les mesures.

També et pot interessar

stats