El Mercat Central lluita per compaginar la seua activitat centenària amb el 'boom' turístic que viu València

L'Ajuntament ha renovat el protocol que pretén, entre altres, evitar aglomeracions, les fotos molestes i assegurar que els guies turístics mantinguen cinc metres de distància per a fer les explicacions

El protocol vol evitar les aglomeracions entre turistes i clients / À Punt NTC

Cada dia, la imatge al Mercat Central de València es repeteix: la clientela ha de compartir espai amb els centenars de turistes que visiten este punt emblemàtic de la ciutat. Molts veïns i veïnes que acudeixen a fer la compra han reconegut als micròfons d'À Punt que les visites massives "molesten un poc".

Per tal d'evitar molèsties, hi ha un protocol de bones pràctiques entre l'Ajuntament, els venedors i els guies turístics, que ara s'ha renovat. "Que aprenguem i sapiguem conviure amb els visitants de la ciutat, que benvinguts siguen tots, i els clients i venedors", en paraules de Cristina Oliete, gerent del Mercat Central.

Un alleugeriment també per als comerciants, que poden desenvolupar la seua faena amb més tranquil·litat. Els passadissos han d'estar "alliberats d'aglomeracions", segons ha indicat Santiago Ballester, regidor de Mercats de l'Ajuntament de València. Ballester ha demanat als visitants que no facen fotos en els establiments amb un cartell on demanen expressament no fer-les.

Evitar que les escales d'accés al Mercat Central estiguen col·lapsades és un dels objectius del text que, per primera vegada, estableix que els guies turístics han d'estar a una distància mínima de cinc metres per a fer les explicacions. Eva Martínez, de l'Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, ha indicat que els cinc metres també han d'estar "entre el grup i el guia, i entre el guia i la paret externa del mercat, sobretot i específicament en l'entrada de la Llotgeta".

Des de l'Ajuntament de València ja treballen en un protocol similar per als grups escolars que visiten el Mercat Central.

També et pot interessar

stats