València acull aquesta setmana la I Cimera Internacional sobre Gestió de Pandèmies

La trobada tindrà la presència d’especialistes com Fernando Simón, Margarita del Val i Anne Simon

Vacunòdrom en Les notícies de la nit
Imatge d'arxiu d'un dels centres de vacunació instal·lats per la Conselleria de Sanitat a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

València acull a partir d'aquest dimarts la I Cimera Internacional sobre Gestió de Pandèmies, una trobada celebrada els dies 17 i 18 de maig que recull el treball fet per diverses entitats durant els últims dos anys per fer front a la pandèmia de covid. En concret, s’analitzarà el paper fonamental dels cossos policials, els organismes sanitaris, les universitats, els equips investigadors, les empreses, les administracions públiques i moltes altres entitats d’Europa i tercers països.

En les dues jornades participaran 38 organitzacions en representació de 19 països i hi intervindran especialistes com el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón; la investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques Margarita del Val; la directora de l'Oficina d'Emergències de la Comissió Europea, Anne Simon, i la representant de l'Oficina Europea de l'Organització Mundial de la Salut, Miranda Ngoc.

Dimarts la jornada començarà amb una prova pilot a l'edifici del Rellotge, on se simularan situacions crítiques en un entorn real. Les activitats continuaran l'endemà amb un fòrum de debat, on experts i expertes d'alt nivell presentaran les lliçons apreses de l'actual crisi del coronavirus i esbossaran com afrontar les pandèmies del futur.

La cimera forma part del projecte europeu STAMINA i ha tingut la col·laboració de la Policia Local de València i l'Àrea de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament.

També et pot interessar

stats