València acollirà una cimera internacional sobre crisis pandèmiques la primavera del 2022

Almenys 38 organitzacions de 16 països participaran en la trobada, on s'exposaran les lliçons apreses i s'estudiaran estratègies d'actuació en futures crisis

Cimera Internacional
Policia Local de València assumeix l'organització d'una cimera internacional sobre crisis pandèmiques / Europa Press
17 de juliol 2021 - 13:20

La ciutat de València acollirà durant la primavera del 2022 una cimera internacional sobre crisis pandèmiques en el marc del projecte europeu Stamina (Predicció i Gestió de Grans Emergències Sanitàries), segons ha anunciat l'Ajuntament.

Almenys 38 organitzacions de 16 països participaran en aquesta trobada, que inclourà ponents "d'alt nivell" que exposaran les lliçons apreses durant l'emergència sanitària desencadenada pel coronavirus i marcaran possibles estratègies d'actuació amb vista a futures crisis.

L'esdeveniment inclourà una prova pilot en què es testaran i validaran els instruments desenvolupats pel projecte Stamina en un entorn real i suposarà la culminació de dos anys d'intens treball.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha defensat la necessitat d'aprendre del que s'ha viscut i que seguirem vivint i ha recordat que la pandèmia està encara lluny d'acabar i continua colpejant-nos amb virulència.

Cano ha insistit en la importància d'aquesta cimera que organitzarà la Policia Local de València perquè la unitat és fonamental per a abordar amb tota l'eficàcia possible el desafiament d'aquesta i futures pandèmies.

Aquesta setmana el responsable del departament de Projectes Europeus de la Policia Local de València, José Luis Diego, es va reunir amb el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón, que va confirmar la incorporació d'aquest organisme al projecte Stamina i la seua participació en la cimera que acollirà València.

Stamina és un projecte europeu finançat per la Comissió Europea en el marc del Programa Horitzó 2020. El seu objectiu és desenvolupar eines de suport intel·ligents per a la presa de decisions durant les primeres etapes de la gestió d'una emergència sanitària.

També et pot interessar

stats