En vaga cinc centres d’atenció a la discapacitat de l’Horta Nord

El Consorci de Serveis Socials, que els gestiona, es planteja el tancament, mentre Generalitat confirma el que pagament es farà aquesta mateixa setmana.

VÍDEO | En vaga cinc centres d’atenció a la discapacitat de l’Horta Nord

Els treballadors i les treballadores socials dels centres del Consorci de Serveis Socials de l’Horta Nord, que gestiona cinc centres ocupacionals, de dia i d’atenció a la discapacitat de la comarca i dona servei a vora 250 persones de vint-i-un municipis, han fet una sol·licitud de vaga indefinida per al dia 30 de maig. 

Des del Consorci, que va reunir aquest dilluns a la vesprada el seu Consell General, es dona suport a la reivindicació de la plantilla i s’assegura que es plantegen el tancament de les instal·lacions durant les pròximes setmanes, en no poder mantindre oberts els espais sense les ajudes econòmiques de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Des del Consorci expliquen que des de 2011 són habituals els retards en l’abonament de les ajudes, i que la situació és poc sostenible. 

L’abril passat, després de diverses reunions, la Generalitat va signar la resolució dels pagaments de l’any 2019, que, segons el Consorci, no seran ni immediats ni suficients, ja que només cobririen el 35% de la subvenció total, i només els donaria per a cobrir les pòlisses de crèdit ja executades. 

Des de la conselleria expliquen que el pagament al Consorci de la subvenció de 2019 es produirà “amb normalitat” abans que acabe la setmana. La quantia ascendeix a vora 700.000 euros. Sobre la subvenció pendent, la de 2018, expliquen que el retard es deu al fet que, en el moment en què la conselleria va procedir al pagament, es va adonar que el Consorci no estava al dia en la seua obligació de retre comptes davant la Sindicatura de Comptes. “L’incompliment d’aquesta obligació ha impossibilitat que es poguera fer efectiu el pagament, tot i que comptava amb els diners”, asseguren. Afegeixen que des de la conselleria s’està treballant a “marxes forçades” per a fer una modificació pressupostària que permeta fer front al pagament de les ajudes tant prompte com siga possible.

També et pot interessar

stats