Més vacunes, més turistes

Francesc Colomer destaca que “el turisme a la Comunitat Valenciana supera les expectatives inicials per a aquest mes d'agost gràcies a la vacunació”

Turistes en la recepció d'un hotel
Turistes en la recepció d'un hotel / Europa Press

La Comunitat Valenciana està superant aquest mes d'agost les expectatives inicials del sector turístic gràcies "al bon ritme de vacunació, que contribueix a reforçar la imatge de confiança com a destinació segura", segons ha assegurat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha augurat, si no hi ha una reculada en la situació de la pandèmia, que s'espera "un escenari positiu en l'últim quadrimestre de l'any".

Segons Colomer, el factor de la vacunació, unit a uns altres com "la decisió d'última hora de turistes" o "l'increment de la rendibilitat, per damunt de la mitjana de tota Espanya", fan pensar que no sols el mes d'agost sinó, en general, l'últim quadrimestre de l'any serà "molt positiu" per a la Comunitat Valenciana.

Colomer ha recordat que, hui dia, ja hi ha 3.002.741 persones a la Comunitat Valenciana que han completat la pauta d'immunització i que 3.526.535 persones més han rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Així, un 66,9% de la població del territori (majors de 12 anys) té la pauta completa de vacunació i un 76,4% té una dosi. El passat 1 de juliol, la Comunitat Valenciana va batre rècord i va administrar en un sol dia 120.083 dosis de la vacuna.

"A pesar que és un any de transició, d'evolució i de recuperació gradual, pensem que és una temporada dinàmica, millor que la de 2020, i tenim la perspectiva i l'esperança en la recuperació d'un sector fonamental per a l'economia, la societat i el territori", ha raonat.

Així mateix, el titular de Turisme fa notar que "més enllà de l'estiu hi ha vida" i que per tant, "si no fem passos arrere des del punt de vista sanitari ens situarem en un escenari positiu en l'últim quadrimestre de l'any".

A més, "hi ha un equilibri en la demanda i en el patró de consum, la gent l'any passat ja va buscar l'interior i, juntament amb les destinacions de sol i platja, com Benidorm, que té un 80% d'ocupació, hi ha una àmplia oferta de destinacions interessants que no són de sol i platja".

També et pot interessar

stats