Més de tres milions de valencians ja tenen la pauta completa de vacunació

Un total de 3.526.535 persones han rebut almenys una de les dosis per a començar la immunització 

Cues en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València
Cues al centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València / GVADrPeset

La Comunitat Valenciana ha superat aquest dimecres els tres milions de persones amb la pauta completa de vacunació, mentre que 3.526.535 han rebut almenys una de les dosis per a començar la immunització, segons les dades que aquest dimecres ha fet públiques la Conselleria de Sanitat Universal.

La xifra de persones amb pauta completa inclou les que han rebut dues dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca; també la monodosi de Janssen i les que tenen una dosi de qualsevol vacuna, si tenen antecedents d'haver passat la Covid.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha celebrat aquesta fita en un missatge en les seues xarxes socials: "Hui superem els tres milions de valencians immunitzats contra el virus. Més de tres milions de persones han col·laborat per a posar fi a aquesta terrible pandèmia. Cada dia estem més prop. Gràcies". També la Generalitat s'ha fet ressò.

Si s'observen les xifres de l'última actualització del Ministeri, en les quals sempre hi ha una diferència en el nombre de dosis administrades -perquè reflecteixen les dades del dia anterior- la Comunitat Valenciana notifica que ha rebut la pauta completa el 66,7 per cent de la població vacunable, un índex que es correspon a les 2.994.958 immunitzades el dia 10 d'agost.

Més de dos punts per davall de la mitjana nacional

Segons les xifres del Ministeri d’aquest dimecres, la Comunitat Valenciana se situa a 2,1 punts per davall de la mitjana nacional en percentatge de població amb vacunació completa (68,8%), per darrere d'Astúries, Extremadura, Galícia, Castella i Lleó, el País Basc, Aragó, Navarra, Madrid, Cantàbria, Ceuta, Catalunya i Andalusia.

Així mateix, la Comunitat ha administrat el 94,3% de les dosis que ha rebut, 0,4 punts per damunt de la mitjana d'Espanya. A nivell nacional, les comunitats autònomes han administrat fins a aquest dimecres un total de 59.927.147 dosis de les vacunes contra la Covid-19 de Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca i Janssen, 497.546 de les quals en les últimes 24 hores. Això representa el 93,9 per cent de les distribuïdes, que ascendeixen a 63.816.892 unitats.

A més, un total de 28.993.301 persones ja han rebut la pauta completa. Això suposa el 61,1 per cent de la població espanyola. Un total de 33.871.458 persones han rebut almenys una dosi, el 71,4 per cent dels espanyols. 

També et pot interessar

stats