La vacunació de la dosi de reforç, a mig camí

Vora 700.000 valencians i valencianes majors de 60 anys estan pendents de rebre la tercera injecció

Vacunació de la dosi de reforç
Vacunació de la dosi de reforç / Miguel Ángel Reino

La vacunació massiva és la gran arma contra l'expansió del virus, però en l'administració de la dosi de reforç els avanços encara són lents. Des que va començar la immunització de reforç, a principis d’octubre, a la Comunitat Valenciana més 700.000 persones ja han rebut la tercera dosi. 

Són persones que pertanyen a algun dels grups diana, és a dir, residents en centres de majors, malalts amb patologies de risc, vacunats amb la monodosi de Janssen i els majors de 60 anys

Si es desglossen les xifres, precisament en aquest últim grup d'edat es veuen grans diferències. Entre els majors de 70 anys ja hi ha més de 527.000 persones immunitzades amb la dosi de reforç. Això és el 72% d’un total de 730.000 valencians i valencianes pertanyents a aquesta franja. 

En canvi, en el grup de 60 a 69 anys, la campanya va molt més lenta. Menys de 27.000 persones ja tenen la tercera dosi, és a dir, només 1 de cada 20. Aquesta enorme diferència és la que explica que vora 700.000 valencians i valencianes majors de 60 anys encara estiguen pendents de rebre la tercera injecció.   

Els contagis es dupliquen cada 10 dies

Mentrestant, la cinquena onada de coronavirus segueix propagant-se de manera descontrolada. Atenent a l’últim balanç de les dades de la covid de divendres passat, els casos actius que s'han anat registrant en les últimes quatre setmanes han crescut de manera evident. El 12 de novembre, Sanitat Universal va informar d'uns 3.800 casos en tota la Comunitat Valenciana. Divendres passat, 3 de desembre, aquesta xifra ja superava els 13.000. 

Però és que aquesta propagació s'accelera cada vegada més, ja que els contagis s'estan duplicant cada 10 dies. Si aquesta velocitat de creixement es manté, a mitjan mes la Comunitat Valenciana podria tindre 23.000 casos actius i a les portes de Nadal aquesta xifra superaria de molt els 50.000. I tot, sense comptar l'impacte de l'òmicron.  

També et pot interessar

stats