La vacuna del virus del papil·loma prevé el 90% dels càncers de cèrvix

La investigació internacional més gran sobre els càncers associats als virus confirma l'eficàcia de la vacuna nonavalent.

Recreació del virus del papil·loma
Recreació del virus del papil·loma / http://www.ebi.ac.uk/

La vacuna del virus del papil·loma (VPH) prevé el 90% dels càncers de cèrvix, segons ha demostrat un estudi internacional fet amb 18.247 pacients amb càncer de 50 països i en qual ha participat l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i l'Institut Català d'Oncologia.

L'estudi proporciona per primera vegada estimacions globals de l'impacte del virus del papil·loma humà, i de la seua vacuna, sobre els principals tipus de càncer associats. És la investigació més àmplia feta fins ara.

El virus del papil·loma humà és la infecció de transmissió sexual més comuna que existeix. Es coneixen més de 200 tipus de VPH, alguns dels quals poden provocar malalties associades, com ara berrugues anogenitals o tumoracions cancerígenes al cèrvix, vulva, vagina, anus, penis, cap i coll.

La vacuna redueix a la mitat els càncers associats

La identificació dels tipus de VPH que estan implicats en aquests càncers va revelar que la vacuna que s'usa actualment, la nonavalent, protegeix contra els tipus virals presents en la majoria dels tumors. Segons el treball, la seua aplicació pot reduir a la mitat el total dels casos de càncers de localitzacions anatòmiques associades a la infecció per VPH i, en concret, previndre un 90% dels casos de càncer de cèrvix.

També et pot interessar

stats