La vacuna de Janssen podrà ser utilitzada en dones embarassades i lactants

La quarta de les vacunes autoritzades fins ara per l'Agència Europea del Medicament es va recomanar inicialment per a majors de 18 anys.

Una infermera es disposa a injectar una vacuna contra la Covid-19 / Reuters
Una infermera es disposa a injectar una vacuna contra la Covid-19 / Reuters

El passat 11 de març, l'aprovació de la vacuna de Janssen va convertir la vacuna creada per la farmacèutica Johnson & Johnson en la quarta que autoritzava l'Agència Europea del Medicament (EMA) i la Comissió Europea per a poder ser administrada al conjunt de la Unió Europea. És, a més, la primera que requereix només una dosi. L'EMA va recomanar l'ús de la vacuna de la farmacèutica Janssen per a persones majors de 18 anys. La vacuna també podrà ser utilitzada en dones embarassades i lactants, segons ha assegurat aquest dimecres un grup d'experts en immunització.

El grup de científics que ofereixen assessoria estratègica en immunitzacions a l'Organització Munidal de la Salut (conegut com SAGE) ha recordat que la mateixa plataforma tecnològica utilitzada per a la vacuna de Janssen va ser utilitzada en el passat per a produir altres vacunes que s'han mostrat segures en dones embarasses i lactants.

La vacuna de Janssen té més avantatges a banda de ser monodosi. Ha d'emmagatzemar-se a 4 graus i, per tant, no necessita temperatures tan baixes com les de Pfizer BioNTech o la de Moderna. L'eficàcia és de vora 66% per a previndre simptomatologia lleu, però arriba al 85% a a l'hora d'evitar les complicacions més greus de la malaltia.

També et pot interessar

stats