Vacances truncades pel foc: "no imaginàvem que agafaria aquesta magnitud”

Algunes de les persones desallotjades aprofitaven una estada en el balneari de Montanejos amb l’Imserso

Vora un centenar de persones de Montanejos són reallotjades a Navaixes / À Punt NTC

El càmping i un hotel habilitats a Navaixes allotgen part de les persones, vora un centenar, que dijous van haver d’eixir forçosament de les seues cases o dels allotjaments turístics per culpa de les flames, la majoria d’elles de Montanejos. En total, unes 1.600 persones han hagut d’abandonar les seues cases.

Predomina la por i la incertesa de saber com trobaran els seus pobles i l’entorn que acostumava a ser verd. Com a mínim, fins dilluns, no podran tornar a les seues cases, i preocupa l’estat de la xicalla i la gent major.

Moltes d’aquestes persones aprofitaven una estada a l’hotel balneari de Montanejos amb l’Imserso. L’incendi ha provocat l’anul·lació de totes les reserves per a aquest cap de setmana, vora 500 persones, unes xifres que podrien tindre un impacte negatiu just abans de la campanya de Setmana Santa.

“Dijous no ens imaginàvem que el foc agafaria aquesta magnitud”, Ximo i Fina són dues de les persones que han vist truncades les seues vacances al balneari i han acabat allotjats al càmping de Navaixes, tot i que no perden l’esperança de completar les vacances on les van començar.

Adolfo Aucejo, gerent del càmping Altomira, admet que han hagut de reforçar els torns de treball i improvisar davant d'unes previsions que no permeten planificar més d'un dia d'avanç. Amb tot, han donat una atenció especial a la gent d'edat avançada i a la xicalla: “a les persones majors les hem reubicades en bungalous, perquè tingueren més comoditat que a les tendes, i oferim animació infantil per als xiquets als matins i les vesprades”.

També et pot interessar

stats