La URJC reclama que es continue investigant la prevaricació en el cas dels màsters

La institució ha interposar un recurs després que alguns alumnes admeteren “que no van fer res” per a obtindre els seus títols.

L’exdirector de l'Institut de Dret Públic (IDP) Enrique Álvarez Conde
L’exdirector de l'Institut de Dret Públic (IDP) Enrique Álvarez Conde / Europa Press

La Universitat Rei Juan Carlos (URJC) considera que les declaracions en seu judicial d’alguns alumnes sobre el cas dels màsters demostren indicis clars de prevaricació administrativa que s’han d’investigar. Els alumnes van assegurar que “no van fer res” per a obtindre el títol i que tot ho van tramitar "pràcticament en exclusiva" amb l’exdirector de l'Institut de Dret Públic (IDP) Enrique Álvarez Conde.

Així ho detalla la mateixa institució en el recurs que ha interposat contra la decisió del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid sobre l'arxivament parcial de la causa i que centra les actuacions en el tipus penal de falsedat documental.

En el seu escrit, la URJC mostra la seua "disconformitat" amb l’arxivament parcial, ja que entén que les declaracions d’alguns alumnes donen a entendre que van obtindre el seu màster sense realitzar treballs. A més, consideren que el fet que Álvarez Conde els donara instruccions sobre com convalidar assignatures apunta una presumpta prevaricació.

"És evident l'existència d'indicis de criminalitat en aquestes diligències d'instrucció que podrien tindre encaix tècnic i jurídic en els elements del tipus objectiu i subjectiu del delicte de prevaricació administrativa", han assegurat des de la universitat.

També et pot interessar

stats