El servei d'urgències de La Fe rep un reconeixement per la qualitat del servei que presta

Atorgat per la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències valora el compliment de diferents criteris i indicadors de qualitat

Imatge d'arxiu de l'Hospital la Fe de València
Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València / Europa Press

El servei d'urgències de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha rebut aquest dilluns l'acreditació de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (Semes), en reconeixement a la competència tècnica i l'eficàcia de l'organització per a prestar una labor assistencial de qualitat.

Aquesta acreditació, creada el 2004, valora en grau de compliment de diferents criteris i indicadors de qualitat i seguretat del pacient. El procés consisteix en una avaluació externa feta per professionals experts de Semes i gaudeix del reconeixement que suposa aquesta acreditació per part d'una societat científica, duta a terme de manera objectiva, rigorosa i independent, segons ha informat el centre en un comunicat.

S'han avaluat les instal·lacions, els equipaments i els recursos humans; s'ha valorat la formació i la qualificació dels professionals, la investigació, la docència, la gestió eficient dels recursos i l'assistència de qualitat centrada en el pacient. Aquesta acreditació situa les urgències de La Fe com un servei líder, amb una organització i una planificació que permet obtindre els millors resultats assistencials.

El cap del servei d'urgències de l'Hospital La Fe, Javier Millán, ha manifestat que en urgències és "fonamental” el treball en equip, l'estreta coordinació amb la resta de dispositius del departament de salut i nivells assistencials, i la gestió eficient i de qualitat de la demanda d'atenció urgent en moments de màxima pressió assistencial. Per tant, "l'acreditació és el reconeixement al treball que dia a dia fan tots els professionals del servei d'urgències del nostre hospital". 

El president de Semes ha assenyalat que l'objectiu és millorar l'atenció que es presta en els serveis d'urgències i garantir la seguretat dels pacients a través de l'acreditació dels serveis d'urgències espanyols i la creació de l'especialitat de Medicina d'Urgència i Emergències.

A l'Hospital La Fe han atés 210.629 urgències durant l'any 2022, de les quals 138.094 corresponen a pacients adults, cosa que suposa un increment d'un 13,51% respecte al 2021. El servei d'urgències disposa de prop de 400 professionals, i té àrees i circuits assistencials ben diferenciats per a poder atendre els pacients en funció de les necessitats i gravetat de la patologia.

També et pot interessar

stats