La Universitat Popular compleix 120 anys amb 31 centres en barris de València

L'entitat ofereix quaranta activitats que es desenvolupen de setembre a juny integrades en temàtiques com arts plàstiques, valencià i cultura valenciana o expressió corporal i musical

Pintura, fotografia o anglés són alguns dels cursos que ofereix la Universitat Popular / À Punt NTC
25 de febrer 2023 - 17:46

Un dels primers projectes d'ensenyament per a persones adultes a Espanya, la Universitat Popular de València, compleix 120 anys. Aquesta iniciativa, fundada per Vicent Blasco Ibáñez, va iniciar l'activitat el 8 de febrer de 1903.

Amb motiu de l'aniversari, la institució ha elaborat un programa de celebració que "gira al voltant de la reivindicació dels centres UP com a espais de trobada, aprenentatge i participació social, arrelats en els barris", en paraules de la regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano.

En aquest sentit, la plaça de la Reina acull una exposició a l'aire lliure sobre la història i l'actualitat de la Universitat Popular, que es podrà visitar fins al pròxim 28 de febrer.

Durant el curs 2022/2023, la Universitat Popular té matriculats més de 6.000 alumnes repartits en 450 grups de participants, i una programació de quaranta activitats de cicle llarg (de setembre a juny) en els 31 centres que funcionen als barris i pobles. Com a novetat d'aquest curs destaca l'increment de places de formació, que han augmentat en un 35% respecte al curs anterior.

La programació s'emmarca en sis àrees temàtiques: arts plàstiques, expressió corporal i musical, formació general, anglés, valencià i cultura valenciana, i tecnologies. Cursos destinats per a qualsevol persona amb ganes d'aprendre i crear comunitat.

També et pot interessar

stats