La Universitat Politècnica anuncia a Alcoi el primer parc científic lluny de València

La ciutat ja té un campus de la UPV on es cursen graus, màsters i un doctorat

Una panoràmica de la ciutat
Una panoràmica de la ciutat / Ajuntament d'Alcoi

La Universitat Politècnica de València (UPV) disposarà al campus d'Alcoi d'un parc científic, el primer lluny de la seu principal a la capital autonòmica, segons han fet públic aquest dimarts representants universitaris i membres del Consell valencià en la visita a l'edifici de Papeleras Reunidas, a la plaça d'Emili Sala d'Alcoi.

Serà la primera vegada que la UPV òbriga un parc científic fora de les instal·lacions de la seu principal a la capital autonòmica, segons ha destacat Júlia Company, directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). “Pensem que la ciutat necessita la investigació per a afrontar el context actual”, ha defensat Company, que també ha ressaltat que l'edifici contribuirà “al desenvolupament de la UPV a la ciutat i a la comarca”. Alcoi ja té un campus de la Universitat Politècnica de València amb graus com el de Química, ADE i Disseny Industrial, màsters i un doctorat en Enginyeria Tèxtil.

Instal·lacions disponibles des del primer semestre del 2024

En la visita ha participat el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, que ha destacat que la UPV podrà disposar d'aquestes instal·lacions a partir del primer semestre del 2024, moment en el qual s'espera que l'Institut Tecnològic Tèxtil Aitex, actual ocupant, es trasllade a l'edifici que estiguen construint al barri de Batoi d'Alcoi.

A l'edifici tan sols quedarà l'àrea ocupada per la UPV i la zona destinada al Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI), que actualment presta els serveis en una de les plantes de l'edifici de Papeleras Reunidas d'Alcoi.

També et pot interessar

stats