La Universitat per a Majors de l'UJI reprén les classes presencials després de dos anys

El curs porta novetats com excursions d'art, tallers de noves tecnologies i l'intercanvi amb alumnes d'altres seus com Vilafranca i Castelló de la Plana

La Universitat per a Majors de l'UJI reprén les clases presencials després de dos anys / À Punt NTC

A Morella (Ports) la Universitat per a Majors de l'UJI ha començat aquest dilluns les classes del nou curs acadèmic després de dos anys de classes en línia.

Són una cinquantena d'alumnes, alguns dels quals fa més de vint anys que acudeixen a aquestes aules a estudiar i, per tant, ha sigut un dia ple de retrobaments emocionants. 

Bona part de l'alumnat acudeix a classe a aquesta seu de Morella des que es va iniciar el programa i són el viu exemple que l'edat no és límit per a aprendre, ja que ací la mitjana és de 69 anys amb una alta dosi de motivació. Maria Rosario és una d'aquestes veteranes que conta ben orgullosa com ha passat d’aprendre l’abecedari al costat del foc quan era xicoteta i que ara col·labora amb els nets amb l’ordinador. “Cada dia que vens aprens alguna cosa, encara que després l'oblides”.

De totes les assignatures, art és la que més guanya adeptes, com Mari Carmen Ferreres, una auxiliar de clínica jubilada, que enguany repeteix perquè sempre ha tocat més les ciències i la tecnologia i li abelleix fer alguna cosa diferent, explica a À Punt NTC

Però la universitat per a majors no és només un lloc d’aprenentatge, sinó també un lloc per a socialitzar, afirma la regidora de Benestar Social i Gent Gran i alumna de la institució, Malu Blasco. Explica que no es fan exàmens perquè a la gent li resulte més fàcil anar a les classes que “són molt amenes i s'aprén bastant”. 

Enguany el curs porta interessants novetats com excursions d'art, tallers de noves tecnologies i l'intercanvi amb alumnes d'altres seus com Vilafranca i Castelló. 

També et pot interessar

stats